2013. január 9., szerda

...stressz-zónában tartózkodik az árfolyam...

Az arany folytathatja a tegnapi emelkedést, mely egy hete a legnagyobb mértékű rali volt az árban. A nemesfém árfolyamát elsősorban az hajtja felfelé, hogy több jel is a kínai kereslet élénkülésére utal. Az azonnali szállítású arany ára jelenleg 0,35%-os pluszban áll a tegnapi záróárhoz képest. A nemesfém egy unciájával most 1665 dollár körüli áron folyik a kereskedés.
Az árak tegnap, január 2-a óta a legnagyobb mértékben, csaknem 1%-ot emelkedtek, ahogy a kínai import adatok szerint a Hongkong felöli behozatal mértéke elérte a hét havi csúcsát. A távol keleti ország aranykereslete hagyományosan megugrik a karácsony előtti időszakban és kitart egészen a holdújév februári kezdetéig. Kína nettó aranyimportja, a Hongkongba irányuló kivitelt leszámítva 61786,6 kilogrammot tett ki novemberben, derül ki a Hongkongi Statisztikai Hivatal jelentéséből. Ez április óta a legmagasabb szint. Kína ezzel felülmúlhatja Indiát, ami mindeddig a világ legnagyobb aranyvásárlójának számított, azonban nem közölt hasonló adatot.
A februári szállítású, határidős COMEX arany ára a mai nap folyamán egyelőre 0,14%-ot emelkedett, ami azt jelenti, hogy az árfolyam jelenleg a 1664,5 dollár körüli szinteken tartózkodik. A korábbi lokális mélypont nem esett el szignifikánsan, és a mai kereskedés ismét a 200 napos mozgóátlag felett folyik, így megnőtt az esélye egy dupla alj alakzat kirajzolódásának. Mindenesetre a mai zárást mindenképpen érdemes megvárni a vételekkel, mivel stressz-zónában tartózkodik az árfolyam. 
Forrás: tozsdeforum.hu