2012. szeptember 10., hétfő

...technikai okok is szólnak az árfolyam jelenlegi emelkedése mellett...

Az aranynál a trendek vizsgálata most éppen azt mutatja, hogy a sárga nemesfémnek kedvező gazdasági és pénzügyi környezetben még technikai okok is szólnak az árfolyam jelenlegi emelkedése mellett. Júniustól augusztus végéig az árfolyam-ingadozások csökkenő amplitúdója vevők és eladók párharcát tükrözte egy egyre szűkülő térben. A kitörés jól érezhetően már a küszöbön állt. Az emelkedés dinamikája végül különösen azután gyorsult fel, amint a felfelé haladó jegyzés alulról áttörte a pirossal jelölt 200-napos mozgóátlagot, majd tartani is tudta magát e felett. Ezt követően már nem tarthatott soká, hogy a középtávon csökkenő trend maga is megtörjön, és ezzel megnyíljon az út a további emelkedés előtt a legutóbb február végén látott 1.800 dollár környéki magasságok irányába. Mindazonáltal a túlhevülést megakadályozandó, kisebb korrekciók szolgálhatnak pihenővel az elkövetkezendőkben a lendületesen emelkedő fázisok között.
Forrás: profitline.hu

...monetáris élénkítés jótékony hatással van az arany kurzusára...

Szárnyal az arany, a pénteki kereskedésben több mint 2%-ot rallyzott a kurzus. Gyenge munkapiaci adatok érkeztek a tengerentúlról (a várt 130 ezer fő helyett 96 ezerrel bővült a foglalkoztatottság), ezért a befektetők várakozása egyre erőteljesebb az újabb monetáris élénkítéssel kapcsolatban. A QE3-mal kapcsolatos várakozás gyengítette a dollárt, ami pedig segítette a nemesfém emelkedését. A monetáris élénkítés jótékony hatással van az arany kurzusára, ezért a Fed csütörtöki kamatdöntő ülése utáni sajtótájékoztató fontos lehet az arany árfolyamának alakulását illetően. A másfél héttel ezelőtti vételi ötletünk óta sokat emelkedett az árfolyam, ezért a stop-loss megbízást érdemes feljebb húzni 1.644 dollárról a pénteki nap minimumához (1.689 dollár).
Forrás: profitline.hu

...a továbbiakban is vételekben gondolkodjunk...

Az arany pénteken visszatesztelte az 1684-es támasz-sávot, majd onnan egy újabb felpattanást követhettünk. Ezzel a felpattanással itt is megerősítésre került az emelkedő trend, így a továbbiakban is vételekben gondolkodjunk kivárva az újabb korrekciót, oldalazást. 
Forrás: elemzeskozpont.hu